Hablar peguena castellano
Door: John Olsthoorn
Blijf op de hoogte en volg John
01 April 2007 | ,
¿Como estan?
Het is inmiddels zaterdag 31 maart en na mijn weekcursus Spaans in Pucon ben ik inmiddels in Santiago gearriveerd. Pucon is een toeristisch stadje, zo´n 800 km zuidelijk van Santiago. In de zomer is dit een behoorlijk drukke toeristische vakantieplaats. Nu echter de herfst in Zuid-Amerika is aangebroken is het overal behoorlijk rustig. Naast mijn cursus Spaans ( 5 dagen van 3 uur 1 op 1) had ik voldoende tijd voor andere activiteiten. Zo heb ik een rafting tocht gemaakt op de categorie IV rivier ¨Trancura¨ (helaas heb ik hier geen foto´s van omdat ik geen waterproof camera heben er geen camera actie was) en een beklimming van de nog steeds actieve vulcaan Villarica (2850 meter hoogte). De beklimming was van 1450 meter tot 2850 waarbij er ook met cramptons door sneeuw moest worden geklommen. We vertrokken om 05:00 om de zonsopgang te kunnen zien. De sneeuw was daardoor nog wel hard en zodoende konden we bij de afdaling nog niet naar beneden glijden. Met een MTB fiets ben ik de omgeving wezen verkennen en kwam zodoende bij enkele bergbeekjes ¨ojos de Caburgua¨ en het Lago Caburgua.
Ik ben er wel achter dat het leren van enkele Spaanse begrippen nog niet betekent dat je direct verstaanbaar bent en ook gesprekken kunt volgen en/of voeren met de mensen hier. In ieder geval kan ik me meer verstaanbaar maken dan in het begin en oefening baart kunst zullen we maar zeggen.
Met het weer heb ik tot nog toe geluk. De temperatuur is rond de 20 graden en iedere dag heb ik wel zon.
Na mijn Spaanse week ben ik direct met een slaapbus doorgegaan naar Santiago de Chile en niet naar wat eerder de bedoeling was Talca. In Talca zou ik een tweede week spaans volgen maar dat stel ik maar uit tot in Mendoza, Argentinië. Nu eerst even bijkomen en mijn Castellano oefenen. Ik heb een reis geboekt naar Isla de Pascua op 3 april en moet zodoende nog enkele dagen in Santiago blijven. De vluchten zijn goed volgeboekt en zodoende was er pas op 3 april plaats. Om de tijd te doden heb ik een tripje gemaakt naar Valparaiso en Viña del Mar. Beiden zijn bekende badplaatjes in Chili aan de Pacific Ocean. Valparaiso is bekend als verblijplaats van de Chileense literatuur Nobelprijs winnaar Pablo Nerudo en is een kleurrijke badplaats met zijn gekleurde en artistieke kunstuitingen op de huizen. Vina del Mar daarentegen is een ¨normale¨ badplaats met mooie stranden en parken. Het weer en de temperatuur waren goed genoeg voor een plonsje.
In Santiago zijn veel mooie parken en historische gebouwen. De smog echter maakt het uitzicht op de omringende bergen van de Andes slecht zichtbaar. Ik ben voornemens de komende 2 dagen nog wat uitstapjes te maken alvorens ik op 3 april naar het 3.700 km uit de kust liggende Paaseiland (ontdekt door de Nederlander Roggeveen op 2e paasdag 1722) vertrek.
Hasta Luego, Hablo a tu en 1 semene,
John
01 April 2007 - 00:02
Dekkers J:
wa bende gij een held zeg -
01 April 2007 - 06:55
Peter En Ellen:
Hele mooie foto's...succes met je verdere reis...:) -
01 April 2007 - 07:12
Ad De Laat:
Actieve reis, succes verder -
01 April 2007 - 08:26
Marinus Dekkers:
Ik maak op dat je het goed naar je zin hebt. Spaans leren op oudere leeftijd, zeker als je de 50 bent gepasseerd, valt niet mee. Maar ook hier geldt: de aanhouder wint. Overigens lees ik niets meer over lopen in het kader van een voorbereiding op een Zuid amerikaans marathon. je bent er nu toch!
Veel plezier verder. Marinus
01 April 2007 - 11:17
Cor Spuijbroek:
Beste Brave John,
Niet TE veel "verspaansen" hè!
we willen wel jouw fantastische belevenissen in goed Nederlands (of Rotjeknors) aanhoren zeg.
Dus straks nog meer praatjes bij de mooie plaatjes !
een goede verdere reis en tot ooit
Joke en Cor -
01 April 2007 - 17:56
Lydia:
Hallo Johnny
Ik kijk steeds weer uit naar je berichtjes en foto's. het is wel indrukwekkend zo'n berg beklimmen met sneeuw en ijs. de groetjes en tot horens!!!! -
02 April 2007 - 07:10
Edwin Kock:
En wij maar werken... -
02 April 2007 - 10:17
Wouter Delen:
Zit ik op mijn werk even je site te lezen. Of je dan nog zin hebt om door te gaan...? uhuh
Geniet ervan,
Wout -
02 April 2007 - 17:06
Ina Schneider:
Hi John, hier een berichtje uit Amsterdam. Super dat je deze reis bent begonnen!Ik geef je groot gelijk om even weg te zijn! Mooie foto's, en reisverslagen. Doe rustig aan en geniet ervan! We keep in touch!
Groet,
Ina -
02 April 2007 - 17:41
Thea En Frans :
Goede reis en geniet ervan. -
09 April 2007 - 08:10
Elly Smit:
Hallo John,
Wij zijn vorige week teruggekomen van Tenerife en hebben nu eindelijk even de tijd genomen om naar jouw prachtige foto's te kijken, maar ook interessante verhaal te lezen. Ongelooflijk wat jij daar allemaal ziet, dat willen wij allemaal wel zien denk ik. Geniet er maar van en wij kijken weer uit naar je volgende bericht.
Misschien ben je nog geinteresseerd naar foto's van Tenerife, ach, laat ook maar.
Komt nog wel. ha,ha,.. liefs Elly en Ton