Planning rondreis door Indonesië - Reisverslag uit Nuenen, Nederland van John Olsthoorn - WaarBenJij.nu Planning rondreis door Indonesië - Reisverslag uit Nuenen, Nederland van John Olsthoorn - WaarBenJij.nu

Planning rondreis door Indonesië

Door: Ingrid en John Olsthoorn

Blijf op de hoogte en volg John

29 Juli 2009 | Nederland, Nuenen

Dit jaar trekken we er weer op uit en gaan naar Indonesië. Nu nog een paar weekjes wachten. Daar Indonesië erg groot is beperken we ons tot Java en de kleine Sunda eilanden. Meer specifiek zijn de doelstellingen om te starten op Yogyakarta, Java en hier de Borobudur en Prambanan tempelcomplexen te bezoeken. Hierna trekken we oostwaarts naar het Bromo Tengger Semeru national park en het Ijen vulkaanlandschap bij Surabaya. We verlaten Java en varen over naar Bali om aan het strand van Lovina beach op adem te komen. Vanuit Denpasar vliegen we naar Maumere op Flores. Flores is nog geen toeristische eiland. Dit verkennen we door eerst het NP Kelimutu met de 3 gekleurde kratermeren bij Moni te bezoeken. Hierna zien we de animistische volkeren bij Bajawa. We gaan snorkelen bij het NP 17 islands bij Riung en vertrekken dan verder naar Labuhanbajo waarvandaan we een boottocht via de eilanden van Sumbawa naar Lombok maken. Op deze reis bezoeken we het Komodo NP met de bekende Komodo varaan. Via Lombok komen we dan weer aan op Bali. Na Bali verder verkend te hebben vertrekken we via Jakarta weer terug naar huis. We hebben dan 5000 km in Indonesië afgelegd per voet, motor, bus, trein, vliegtuig en boot.

• 29 Juli 2009 - 15:33

Peter Ellen & Kevin:

Hoi,
    Hele fijne vakantie en we gaan jullie via de site zeker volgen..
    Groetjes van ons drietjes

• 29 Juli 2009 - 20:07

Rian:

Zooooo gaaf, en wanneer vertrekken jullie?
    Groetjes Rian

• 29 Juli 2009 - 21:32

Margo+Tim:

Lekker vooruitzicht zeg!
    Hoelang gaan jullie?
    Wij zijn net terug van slechts 2 weekjes Oostenrijk. Jullie hebben het goed bekeken.
    Heel veel plezier tijdens de reis!

• 30 Juli 2009 - 06:44

Arnold:

De juiste timing om op vakantie te gaan, ziet er goed uit net als altijd.
    Ben je wel op tijd terug voor het Familieweekend hehehehe lol

Geniet ervan en veel plezier onderweg.

Arnold en On

• 30 Juli 2009 - 10:25

Ellen:

Geweldig.......geniet er van en schrik niet als je er heeeel veeeel Ellens ziet rondlopen hahaha.

• 30 Juli 2009 - 13:59

Opa En Oma:

wat gaat de tijd toch snel, dat je indonesische reis alweer voor de deur staat en je aan zo'n mooie reis gaat beginnen, wij wensen julie een hele fijne vakantie en volgen jullie op de site, groetjes opa en oma

• 02 Augustus 2009 - 13:48

Frans Van Maasakkers:

Hoi John en Ingrid.

Wij wensen jullie een heel fijne vakantie toe en hopen dat je weer uitgerust terugkomt (zodat je op maandagavond weer partij kunt geven)!

Groeten, Frans en Jacqueline.

• 03 Augustus 2009 - 18:20

Renske En Gilbert:

Geen idee of jullie al weg zijn of nog moeten, maar in elk geval: HELE FIJNE VAKANTIE!!!!

Gaat de Tamiflu nog mee in de koffer? ;)

• 10 Augustus 2009 - 19:56

Wim, Helma En Sanne:

Tegen de tijd dat jullie gaan, wens ik jullie nog wel veel plezier!
    We zien jullie toch nog op het familieweekend in september.

Groetjes

• 14 Augustus 2009 - 07:20

Mary:

Wat een WAUW vooruitzicht zeg!
    Hele fijne tijd daar!

• 03 Oktober 2009 - 10:35

Frans En Heleen,:

Beste John en ingrid,

Heleen en ik lezen ieder aflevering met interesse.
    Jullie hebben het heerlijk naar je zin in Indonesië. Het lijkt me inderdaad heerlijk om daar door indonesie te lopen en alles te zien wat er daar gebeurt. In ieder geval heb je goed contact met de locals. (kloof, hanengevechten).

Veel plezier!

Eerste reisverslag uit Indonesie, Java en Bali

29 Juli 2009

Planning rondreis door Indonesië
John

- In mei 2011 nar India vertrokken om te gaan werken bij Sterlite in Aurangabad, Maharashtra. - In voorjaar 2011 zal John 7 landen van Midden-amerika bezoeken.( Mexico, Belize, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama) - In september 2009 hebben John en Ingrid de eilanden Java, Bali, Lombok (incl gedeelte Sumbawa) en Flores van Indonesie verkend. - In najaar 2008 een rondreis van Ingrid en John door Thailand, Laos en Cambodja. - Rondreis door Zuid-America van John in voorjaar 2007. Te beginnen in Antarctica en vervolgens Chili/Argentinië, Bolivia, Peru en Ecuador.